Online Cursus Basis Clickeren met de 7 Basics
Zodat jouw paard je een super trainer vindt.

Verhoog het plezier met je paard, geniet van je paard en train met je paard op een wijze waardoor jouw paard niet eens meer wil stoppen om met jouw te werken. Leer een manier van paarden trainen die goed voelt voor jou, ethisch verantwoord is en wetenschappelijk onderbouwd, maak kennis met clickertraining voor paarden.

tijdens de

Online Cursus “Basis Clickeren” De 7 basics zijn de basis om te zorgen dat jouw paard je een supertrainer vindt.

Van: Wendy Misran & Conrad van Pruijssen Utrecht 2015


Herkenbaar?

Beste paardenvriend,

Wil jij graag jouw paard trainen op een manier die voor jou goed voelt?
Je vind het belangrijk om je paard op een manier te trainen die goed voelt voor jou. Je bent al een tijd opzoek naar een positieve manier van trainen of je weet al dat clickertrainen de manier is, die bij jou past. Maar je hebt nog geen begin gemaakt met het clickeren of een valse start.

Wil jij een paard wat graag met jou (samen) wil werken?
Je hebt gemerkt dat je huidige manier van trainen de afstand tussen jou en je paard(en) groter maakt. Je hebt gemerkt dat je paarden weglopen als je wilt gaan trainen, of dat je het idee hebt dat ze er steeds ongelukkiger uit gaan zien. Je bent op zoek naar een manier van trainen die de band met je paard verbetert en zorgt voor een paard wat wil samen werken met je.

Wil jij een manier van trainen waarbij je paard de keuze heeft om te antwoorden.
Je vind het belangrijk dat je paard kan kiezen, dat hij kan aangeven wat hij fijn vind om te doen. Je wilt luisteren naar elkaar, waarbij beide geven en nemen en dat dit in balans is. Je zoekt een training die vrijwillig is maar niet vrijblijvend, waarbij je leert om je paard te begrijpen en uit te zoeken hoe je het wel kunt vragen zodat hij doet wat je vraagt.

Wil jij trainen op een ethische, paard-vriendelijke en wetenschappelijk onderbouwde wijze?
Je hebt moeite met uitspraken als:
“Kom op, je wilt toch niet dat je paard wint”
“Je paard neemt je in de zeik”
“Geef hem maar een tik met de zweep zodat hij weet wie de baas is”
Je voelt gewoon dat er een andere manier moet zijn om je paard te trainen, een manier die vriendelijk, ethisch en wetenschappelijk is.

Vindt jij goede en persoonlijke begeleiding ook belangrijk, zodat je clickeren op de juiste manier leert en problemen als opdringerigheid en onbeleefdheid voorkomt?
Je hoort slechte berichten over clickertraining zoals: je paard wordt opdringerig of onbeleefd. Je weet dat clickeren voor jou de manier is, je wilt alleen deze problemen er niet bij. En denkt ook dat het probleem niet bij het paard ligt maar bij de trainer.

Jij hebt interesse in clickertraining en vind het belangrijk om dit op een professionele manier en onder begeleiding leren?
Je hebt al een tijd interesse in clickertraining. Je hebt misschien al een boek gelezen. Je beseft dat je het trainen van paarden niet uit een boek kunt leren. Je hebt gezocht naar een clickertrainer bij jou in de buurt maar er geen kunnen vinden. Je wilt graag professionele begeleiding om het clickeren meteen goed te leren.

Als jij één of meerdere situaties herkent lees dan verder. We gaan er samen voor zorgen dat jij bereikt wat jij wilt.

Zoektocht

De bovenstaande zaken zijn zo herkenbaar voor ons, Wendy en ik (Conrad). Je wilt iets met je paard doen, maar het moet goed voelen. Je wilt het op een manier doen die bij jou als mens past. Het moet een manier zijn die goed te begrijpen is voor jou en voor je paard.

Je hebt moeite met de “traditionele” aanpak, de aanpak waar ze soms zelfs zeggen: “Als je paard niet luistert dan sla je niet hard genoeg.”, dan breekt mijn hart. Ik wist dus dat ik iets anders wilde, alleen wat?

Weet dat ik niet ben opgegroeid met paarden, dat ik niet vroeger als een kleine jongen op de manege liep. Wendy is wel opgegroeid met paarden en was daar niet weg te slaan. Als klein meisje doe je wat de juf zegt. Later als je wat groter bent denk je dat het af en toe slaan of flink straffen de normale manier van trainen is.

Als je eenmaal volwassen bent dan ga je meer en meer je eigen keuzes maken. Je gaat je eigen weg zoeken, helemaal als je een eigen paard hebt. Dan heb je een band, dan wil je dat je een manier van trainen hebt die de band versterkt. Dan ga je opzoek naar een aanpak die wel werkt.

Onze zoektocht begon lang geleden. We zijn bij veel grote trainers en ruiters geweest. Soms om te kijken, soms om te trainen. De training kon bestaan uit een dag, een week en bij sommige trainers hebben we jaren getraind. Ik denk dat we 100.000 euro hebben uitgegeven om te komen op het punt waar we nu zijn. We zijn vaak gevraagd of we niet het programma van zo’n bekende trainer wilde voeren in Nederland. We voelde ons gevleid, we wisten dat we goed bezig waren. Helaas was er niets bij waar we ons 100% goed bij voelde.

Waarom bij ons?

Het is dan super fijn als je samen bent, dat je steun aan elkaar hebt. Uiteindelijk hebben we onze eigen aanpak bedacht, onze eigen manier van werken. In het begin was het nog heel erg op “Natural Horsemanship” gebaseerd, waarbij we al wel beloonde, maar dan vooral zonder primaire beloning. Later zijn we overgestapt naar clickertraining.

De manier van trainen werkte zo goed dat mensen ons vaak om hulp vroegen. Voordat we het wisten hadden we een eigen africhtingsstal, waar we meer dan 10 jaar paarden voor klanten trainde. Het trainen voor klanten deden we naast het (op)fokken en aanrijden van onze eigen paarden.
In het begin kregen we normale paarden, maar al gauw hadden mensen met “probleem” paarden ons gevonden. De positieve wijze van trainen, de andere manier van omgaan en stalmanagement werkt voor elk paard maar werkt super goed voor probleem paarden.

We waren vooral gespecialiseerd in gedragsproblemen, trailermak maken, zadelmak maken en het aanrijden van de basis voor dressuur. We merkten dat we de paarden beter en beter en sneller en sneller konden trainen. We gingen zelfs op fixed-price basis werken, zodat klanten wisten waar ze aan toe waren. Door de duizenden paarden die we getraind hadden en de trainingsplannen waar wij mee werkte wisten we vrij goed hoeveel tijd we nodig hadden.

We merkten alleen dat sommige paarden thuis terug vielen in oud gedrag, terwijl het bij ons op stal helemaal verdwenen was. We vergaten één ding in onze training, de mens, de eigenaar. Wij gaven de paarden het vertrouwen weer terug, wij gingen op een andere manier met ze om. Zodra de paarden weer thuis waren ging de eigenaar vaak verder waar hij gebleven was. Om dit op te lossen zijn we weer meer en meer de eigenaar gaan betrekken bij de training, bij onze manier van werken. We gingen vooral de eigenaar trainen, ze mochten hun paard “niet” meenemen zonder een weekend “Communiceren met Paarden”.
Toen we dit eenmaal invoerde ging het thuis ook goed.

Volgende stap.

De volgende stap was voor ons heel logisch, eigenaren hun paard zelf laten trainen. Wat is leuker, mooier en voelt beter dan je paard zelf trainen of de problemen zelf oplossen. Het enige probleem wat we hadden was dat de meeste “baasjes” overdag moesten werken om hun dure hobby te bekostigen en dus geen tijd over hadden om naar ons te komen.
De oplossing was al snel geboren, het trainen van eigenaren en paarden aan huis.

Hoe kun je clickeren leren?
Clickertraining is iets wat meer en meer mensen aanspreekt, er zijn alleen nog niet zoveel professionele clickertrainers voor paarden. We trainen door heel Nederland maar het komt er vaak op neer dat we (alleen) in de randstad trainen, anders wordt het voor veel mensen qua reiskosten te duur. Veel mensen moeten nog steeds door de week werken en willen graag in het weekend les van ons. Helaas zit er maar één weekend in een week en zijn wij op zondag ook graag vrij.

Clickertraining is geen doel op zich, het is een middel, een manier van trainen die de training versterkt. Je kunt het dus overal bovenop “plakken” of het nu gaat om grondwerk, (klassieke) dressuur, western etc. het maakt niets uit.

Je leert je paard dezelfde dingen als wat andere mensen doen, je leert het alleen op een andere manier aan. Het eindresultaat is dus hetzelfde, alleen de weg daarna toe is anders.
Oké niet helemaal hetzelfde, je paard laat hetzelfde gedrag zien, hij heeft alleen meer plezier in de uitvoering en is veel bereidwilliger om met je samen te werken.
Ik denk dat het goed is om te weten dat het dus niet alleen voor naast je paard is, maar ook voor achter je paard (werken aan de lounge) en voor op je paard, onder het zadel. Waarbij we het belangrijk vinden dat iedereen een goed fundament krijgt, het leren van de 7 basics is hierbij essentieel.

Waar kun je clickeren leren?
We hebben lang nagedacht hoe kunnen we mensen helpen die kennis willen maken met clickertraining, die willen leren clickeren of die al een tijdje clickeren maar vastlopen. Mensen die qua reisafstand te ver van ons vandaag wonen en soms zelfs in het buitenland zitten, of mensen die alleen in het weekend kunnen. Waarbij het belangrijk voor ons is dat we jou en jouw paard opzetten voor succes. Dat het voor jou voelt alsof we bij je in de wei staan. Dat je het idee hebt dat je privé les krijgt en dat het over jou en jouw paard gaat. Zodat jullie samen gaan oefenen en je leert hoe je jouw paard traint. En mocht je meerdere paarden hebben dan kun je jouw andere paarden ook trainen omdat je een supertrainer bent geworden. Een trainer die je paard super vindt.

De oplossing, een online cursus “Basis Clickeren”.

Ik heb een online training gemaakt die van jou een betere of een supertrainer maakt, waarbij we de 7 basics als basis gebruiken. De 7 basics is een mooie set van oefening die je helpt om zoveel mogelijk fouten te maken, het leren niet als goed of fout te zien maar als feedback en om daarvan te leren. Waardoor je beter en beter als trainer wordt en leert hoe jij jezelf en je paard op kunt gaan zetten voor succes. Je krijgt gedurende één jaar professionele online begeleiding. Je krijgt video voorbeelden en wij beoordelen jouw trainingsplannen en –video’s. De training kun je overal ter wereld volgen, het enige wat je nodig hebt is een paard, een camera / smartphone en een internetverbinding.
Oja en natuurlijk heel veel zin om iets leuks te leren, om op een andere manier naar je paard te kijken en op een andere manier je paard te trainen. Een manier die goed voelt, vriendelijk en positief is.

Clickeren is simpel maar nog niet zo gemakkelijk.
De kracht van clickertraining is ook zijn zwakte. Clickeren is zo simpel, ik kan het binnen 20 seconde uitleggen. Als zo vaak met dingen die simpel zijn is het leren en uitvoeren nog niet zo gemakkelijk. Het werken met beloningen is voor je paard zo krachtig dat je goed moet weten hoe je de werkwillendheid van je paard in goede banen leidt zodat het goed gaat en veilig is.

Ik kom nog zo vaak mensen tegen die al 2, 3 of 4 jaren clickeren, of iets wat daarvoor door moet gaan. Mensen die zichzelf wat geld wilde besparen door een boek te kopen en zelf, zonder begeleiding aan de slag gingen. Sommige stopte omdat ze vastliepen, andere kwamen gelukkig bij ons terecht om als nog professionele begeleiding te krijgen.
Het is echt zonde, ze hebben uren en uren geprobeerd te trainen, met geen, slechte of ongewenste resultaten. Het niet ervaren van succes en vooruitgang is echt slecht voor je eigen zelfvertrouwen en de bereidheid van je paard om te willen werken.

Deze online cursus gaat je helpen om dit allemaal te voorkomen.

Wat ga ik leren tijdens het online trainingsprogramma?
Ik ben van mening dat het tijd kost om een goede trainer te worden en helemaal om een trainer te worden die je paard super vindt. De meeste mensen hebben paarden als hobby en zouden het liefste de hele dag met hun paard bezig zijn. De praktijk is (helaas) anders, het houden en verzorgen van een paard kost tijd en geld. Daar moeten de meeste mensen dus gewoon voor werken overdag.

Vandaar dat ik denk dat je ongeveer één jaar nodig hebt om tussen alle bedrijven door een supertrainer te worden en de 7 basics tot in de perfectie te beheersen. Dan heb ik het niet alleen over jou als mens maar ook over de uitvoering door je paard.

Mocht je al boeken over clickertraining hebben gelezen, weet dan dat ik je niets nieuws ga vertellen. Ik ga er wel voor zorgen, dat jij de vertaling kunt maken van de theorie naar de praktijk. Dat boekwijsheid wordt omgezet naar hands-on trainen. Het gaat dus vooral om doen, doen en nog eens doen. Clickeren kun je niet leren uit een boek, clickeren leer in je de praktijk.
Je kunt nog zoveel weten als je er niets mee doet gaat je paard je niet begrijpen. Ik hoor en zie het ook heel vaak terugkomen tijdens mijn Clicker Challenges dat deelnemers zeggen: “nu ga ik meer en meer de theorie begrijpen.”. Het begrip komt doordat ze dingen doen, doordat ik daar feedback opgeef, doordat ze filmpjes insturen die ik dan beoordeel en van commentaar voorzie. Maatwerk, geen algemene dingen of tips, nee zaken die je nodig hebt om de training beter te maken en je eigen vaardigheden te verbeteren.

Het boek “Denkwerk” van Inge is het meest complete boek over hoe je paard in elkaar zit, hoe je paard leert. Ik zorg ervoor dat jij de kennis uit dit boek in de praktijk kunt brengen zodat trainen leuker, sneller en beter gaat.
Clickeren is een vrijwillige manier van trainen, ik wil niet dat je paard het als vrijblijvend ziet en als je weet hoe je paard in elkaar zit kun je alles veel gemakkelijker voor elkaar krijgen. Waarom? Omdat je hebt geleerd hoe je het kunt vragen zodat je paard het wel wil doen voor je.

Online Cursus

Hoe werkt het online trainingsprogramma?
Het gaat misschien wat te ver om het hier helemaal in de detail allemaal uit te leggen. Ik zal wat onderdelen eruit lichten.

Intake.
Het begint met een intake. De intake is niet alleen om kennis te maken met elkaar maar ook om te kijken of ik jou met dit programma op kan zetten voor succes. Als ik maar half twijfel dan ga ik het je niet aanbieden, ik wil dat iedereen die deelneemt aan het einde ook echt een goede trainer is. Dat elke deelnemer een goed fundament heeft om vanuit een goede basis door te gaan en alles aan te leren aan hun paard wat ze maar willen.

Aantal deelnemers
Om te zorgen dat iedereen voldoende tijd en aandacht krijgt kunnen er maar maximaal 20 mensen per keer deelnemen. Alleen dan kan ik garanderen dat iedereen voldoende aandacht krijgt en dat ik in de gaten kan houden, hoe het gaat en of je nog iets extra’s nodig hebt.

Hoe werkt het.
We gebruiken een combinatie van middelen, het is maar net wat het beste past en werkt. Je krijgt informatie via de mail, je krijgt toegang tot mijn film materiaal en een deel gaat via facebook, het is voor veel mensen iets wat ze sowieso al veel gebruiken. Er is een verborgen en beveiligde groep waar je alleen als deelnemer bij kunt, niemand anders, zelfs je vrienden kunnen niet eens zien wat je daar post of liked. Op deze manier kan ik je een veilige en vertrouwde leeromgeving garanderen.

Je krijgt webinars.
Je krijgt elk maand minimaal één webinar, dit kan gaan over de theorie, de praktijk en zeker over de 7 basics. De 7 basics worden uitgebreid behandeld. Hoe ziet het eruit, hoe kun je het aanleren, tegen welke problemen loop je aan. Hoe werk je met trainingsplannen, hoe meet je en hoe stuur je bij.

Je krijgt videomateriaal.
Je krijgt exclusief video materiaal van mij, waar op je kunt zien hoe wij trainen. Je krijgt niet alleen te zien hoe het moet. Je krijgt ook te zien wat er fout kan gaan, en nog belangrijker hoe je de meest voorkomende problemen oplost. Dit is niet alleen materiaal wat over de 7 basics gaat, dit gaat nog veel verder. In dit materiaal zit 20 jaar kennis en trainingservaring.

Je krijgt vragenuurtjes.
Je krijgt één keer per maand een vragenuurtje waar je live al jouw vragen en problemen kunt delen en waar ik voor oplossingen zorg, en als het vaker nodig is om jou als deelnemer succesvol te maken dan doe ik dat ook.

Je krijgt een support systeem.
Je krijgt een support systeem, de facebook groep is er niet alleen voor het plaatsen van vragen maar vooral om elkaar te steunen en te inspireren. Veel mensen staan nog alleen als het gaat over clickertraining. Ze hebben geen mensen in de buurt die hier ook mee bezig zijn, of misschien nog erger ze hebben alleen maar mensen die het niet begrijpen. Dan is het fijn dat je met een groep gelijkgestemde je ervaringen kunt uitwisselen.

Je krijgt trainingsplannen.
Je krijgt globale trainingsplannen van mij, die je helpen om zelf trainingsplannen te gaan schrijven om te gaan werken en trainen met deze plannen. Je kunt je eigen plannen delen in de facebook groep en ik geef feedback op deze plannen zodat ze beter en beter worden.

Je krijgt persoonlijke feedback en begeleiding.
Je krijgt persoonlijke feedback op jouw trainingen, jouw vorderingen die je met je paard maakt. Je kunt een paar filmpjes per week in de facebook groep plaatsen van 1 á 2 minuten waarop je laat zien hoe het gaat, wat er goed gaat en wat er nog beter kan. Ik ga deze filmpjes dan van commentaar voorzien. Waardoor het lijkt alsof ik bij je ben, naast je paard sta, bij jou in de bak ben.

Je krijgt één jaar lang persoonlijke begeleiding.
Je krijgt dus één jaar persoonlijke begeleiding. Ik geloof niet in een training van 1 of 2 dagen om ergens heel goed in te worden, zeker niet als het gaat over het leggen van een goed fundament zodat je daarna verder kunt of het nu recreatief of professioneel is, of het naast of op je paard is. Iets nieuws leren, iets ouds afleren, op een andere manier gaan kijken, denken en handelen kost tijd. Je gaat een jaar op reis, je maakt een groei door, je gaat veranderen. Dan val je af en toe terug en dan is het fijn dat er altijd een mogelijkheid is tot het stellen van vragen, even een “schouder” om op uit te huilen. Dat je tips en adviezen krijgt of steun van mede reisgenoten, zodat je weer verder kunt.

En nog veel meer.
Alles is erop gericht om je te helpen een supertrainer te worden, niet door te lezen maar door te doen. Het voelt alsof ik naast je sta in de wei en je help met het in de praktijk brengen van al het moois wat er over clickertraining geschreven is.

De resultaten, wat brengt het jou.

Ik zou hier een eindeloze opsomming kunnen maken, de ervaring leert namelijk dat je veel meer krijgt dan je vooraf verwacht.

Je leert natuurlijk de7 basics.
- Je leert hoe je jouw paard de 7 basics kunt aanleren.
- Je leert trainingsplannen te maken.
- Je leert om te trainen met je trainingsplan.
- Je leert op een andere manier naar je paard te kijken.
- Je leert op een andere manier naar oplossingen te zoeken.
- Je leert om je paard van de nee in de ja modus te krijgen door samen te werken.
- Je legt een goed fundament om verder op te bouwen als jij je paard andere dingen wil aanleren.

Misschien is de bijvangst nog wel mooier als het resultaat.Krijg je een betere band met je paard.
- Je krijgt een paard wat graag met jou wil (samen) werken.
- Je krijgt een goed opgevoed paard.
- Je krijgt een paard wat handig te hanteren is, goed naar je luistert en mee zoekt naar de oplossing.

Weet jij wat het verschil is
tussen trainers en supertrainers?
Toewijding!

De details

– we starten elk jaar in september of maart (of als er tussentijds meer dan 20 inschrijvingen zijn);
– elke maand is er een webinar;
– kun je een keer niet aanwezig zijn, dan kun je het webinar terugkijken;
– er is maar plaats voor maximaal 20 mensen;
– er komen tussentijds geen mensen ongevraagd bij;
– je kunt trainen in je eigen tijd en tempo, door de week, in de avond, etc.
– elke maand is er een vragen (half)uurtje;
– kun je een keer niet, dan kun je de opname terugluisteren;
– je kunt je trainingsplannen en trainingsvideo’s insturen;
– je krijgt feedback op je plannen en video’s;
– het maakt niet uit waar je woont;
– jij en je paard leren de 7 basics;
– je wordt een super trainer, een trainer waar je paard graag mee samen wil werken;
– dit programma en deze begeleiding vind je nergens;
– we starten maar een paar keer per jaar en de prijs zal alleen maar gaan stijgen.

Ik weet zeker dat jij hiermee in staat bent om (weer) een supertrainer te worden. Een trainer waar je paard blij van wordt.

Ik wil niets liever dan dat jij succesvol bent, dat jij een supertrainer wordt, zodat jouw paard krijgt wat hij verdient. Om er zeker van te zijn dat dit gaat lukken wil ik je nog iets extra’s aanbieden, is het een bonus?

Nee, zie het maar als kadootje van mij voor jou, omdat jij het LEF hebt om wel deel te nemen. Het LEF hebt om voor jezelf te kiezen en weet dat leven, het meervoud is van LEF.

  • Bonus

    Je krijgt “levenslang” toegang tot al het video materiaal en de webinars die ik deel tijdens dit programma dit heeft een onschatbare waarde, als ik het in geld moet uitdrukken dan heeft dit een waarde van minimaal 1000 euro.

Train je paard op een positieve, wetenschappelijke en effectieve manier, die ook nog goed voelt. Ben je er klaar voor?

Ja, mijn paard wil dat ik een supertrainer wordt.Breng mij naar de kassa.

De kosten bedragen 660 euro, als je nu via deze pagina inschrijft en betaalt. Dan betaal je de vroeg boekprijs van maar 550 euro.

Als je een vriend of vriendin aandraagt, dan zorg ik dat jullie samen ontspannen aan het programma kunnen beginnen door eerst samen, lekker een dagje naar de sauna te gaan, wij betalen dan de toegang. (Je mag natuurlijk ook met iemand anders gaan 😉


Voor de weegschalen onder ons
Oja, bijna vergeten te zeggen, mocht jij om één of andere reden nog twijfelen of deze online cursus wel iets is voor jou.

Ga dan het avontuur aan, neem eerst de volgende stap door op de knop te drukken en je in te schrijven. Weet dat jij daarna nog 14 dagen de tijd hebt om te voelen of het een juiste keuze was, er is namelijk maar plaats voor 20 mensen.

Info Webinar: “Een supertrainer worden voor je paard met de 7 basics.”
Weet dat ik regelmatig gratis en vrijblijvende webinars geef waarin ik uitleg wat de online cursus inhoudt en wat het oplevert.

Klik op deze knop als jij je wilt inschrijven voor de eerst volgende gratis en vrijblijvende webinar.

 

Ja, ik wil graag deelnemen aan het gratis Info-Webinar.Waar kan ik inschrijven?

money back logo

Niet goed, geld terug garantie!

Omdat ik zoveel vertrouwen heb in jou en weet dat jij gaat doen wat er voor nodig is. Maar misschien er nog niet helemaal zeker van bent of deze online training bij je past en of jij er (al) klaar voor bent. Bied ik jou de gelegenheid om zonder risico te ervaren wat de online cursus allemaal voor jou kan betekenen.
Mocht jij na de eerste maand niet tevreden zijn dan stort ik het bedrag zo spoedig mogelijk weer terug op jouw rekening.
Ik durf je deze garantie te geven omdat ik ervan overtuigd ben dat het online programma jou veel zal gaan brengen.


Ga jij samen met ons de uitdaging aan?
Ik hoop het, want ik gun jou net zoveel geluk, plezier en succes met het trainen van je paard door te clickeren, als ik dagelijks ervaar. Clickeren is geweldig.

Handtekening - Ezine HPHK Klein- Conrad

 

 

 

Conrad van Pruijssen
Gecertificeerd Clicker Coach

P.S. 1. Als jij ja zegt, dan zeg jij ja tegen jezelf.

P.S. 2. Er zijn heel veel andere manieren van paarden trainen, weet dat ik jou niet een truckje leer, weet dat ik jou het gereedschap geef en leer het te gebruiken zodat jij niet één paard kunt trainen maar ook andere paarden kunt trainen. Waarbij we er naar streven om problemen te voorkomen. Een oud en wijs gezegde luidt niet voor niets: “voorkomen is beter dan genezen.”.


Zijn er dan geen kleine lettertjes?
Ja er zijn kleine letters, in een leesbare grootte.

  • wil je succesvol zijn, wil je echt als uit het programma halen, wil je een supertrainer worden dan vraagt dit om inspanning, dan vraagt dit om tijd. Jij bepaalt hoe goed je aan het einde wilt zijn. Als je aan mij vraagt hoeveel tijd je er in moet stoppen, dan is het flauwe antwoord, zoveel als nodig. Wil je het iets concreter en het maximale eruit halen dan zeg ik: 4 á 5 keer in de week 15 minuten met je paard trainen.
  • de plannen en video’s die je deelt kunnen en mogen door ons gebruikt worden voor promotionele doeleinden, waarbij wij deze nooit op een negatieve manier zullen gebruiken en altijd anonimiseren.
  • voor ons staat het paard en paard-vriendelijk trainen voorop, we gaan er vanuit dat voor jou hetzelfde geldt, mochten wij desondanks toch zien dat jij (ook naar herhaaldelijk waarschuwen) op een voor ons onethische wijze met je paard omgaat dan houden wij ons het recht voor je uit het programma te zetten, zonder financiële compensatie.
  • om zoveel als mogelijk mensen te inspireren om ook te gaan clickertrainen met hun paard stellen wij het op prijs als je regelmatig iets deelt (bijv op internet) over de training, waar je mee bezig bent, wat je leert en als je het leuk vind filmpjes van jezelf.

Hoe verhoudt zich "Bronze" t.o.v. "Gold".