Afbeelding - Cliffhanger voor de Carrot Game het spel wat je kijk op het trainen van paarden voorgoed verandert - ClickerCoach

Neem jij deel aan The Carrot Game op equiday?

Print Friendly

Neem jij deel aan The Carrot Game op equiday?

Straffen leert een paard dat hij iets niet goed doet. Hij heeft geen idee wat je dan wél wil. Belonen voor goed gedrag is daarom een stuk efficiënter en het is beter voor jullie relatie. “Met belonen creëer je een win-win situatie”, zeggen wij van clickercoach. “Jij wil bijvoorbeeld dat hij stilstaat. Hij wil een beloning. Koppel die twee dingen aan elkaar en jullie winnen allebei.”
Wil jij zelf eens ervaren wat de beste manier van het trainen van je paard is?
Ja, kom dan naar Equiday op 9 april en doe mee met onze ‘carrot game’ van 12:00 tot 13:00 we zoeken 14 tot 20 deelnemers. Na dit spel kijk jij anders naar het trainen van je paard.

Ben jij een paardentrainer?

Als ik deze vraag stel tijdens een lezing of workshop, schudden de meeste ruiters hun hoofd. Wat zou jouw antwoord zijn? De volgende keer mag je ‘ja’ knikken. Je bent wel een trainer. Je wilt tenslotte dat je paard iets doet, laat of nooit meer vergeet. Je wilt bijvoorbeeld dat hij stilstaat tijdens het opstappen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Daar moet je iets voor doen en dat iets noemen we trainen. Zodra er interactie is tussen jou en je paard, ben je hem bewust en in veel gevallen dus onbewust aan het trainen. Wie zich dat niet realiseert zal zich minder gauw verdiepen in de leerprocessen van het paard.” En dat is jammer, want dan blijft hij een loopje met je nemen als je opstapt.

Jij bent dus een paardentrainer. Wat nu? Bedenk wat je precies van je paard wilt. Hoe ziet het eruit? Schets je ideale plaatje. Neem bijvoorbeeld het stilstaan tijdens het opstappen. Hoe staat je paard, vierkant of maakt dat niet uit? Waar staat hij, hoe houdt hij zijn hoofd en hoe voelt het opstappen als alles goed gaat? Dit is je einddoel, punt Z. Bedenk dan hoe de situatie nu is. Dat is je beginpunt: A. Welke stappen moet je nemen om van A naar Z te komen? “Als je weet waar je bent en waar je wilt uitkomen, weet je ook of het vandaag al een beetje beter gaat dan gisteren. Je kan je plan links en rechts bijschaven, omdat je weet waar je naartoe gaat. Zonder einddoel heb je geen referentiekader en weet je niet of je training werkt.”

Hieronder vindt je een samenvatting van wat je gaat ontdekken en ervaren tijdens onze playshop ‘The Carrot Game’

Afbeelding - Cliffhanger voor de Carrot Game het spel wat je kijk op het trainen van paarden voorgoed verandert - ClickerCoach

Het is een beetje flauw maar ik kan echt niet meer verklappen, het lezen is veel minder krachtig dan het zelf ervaren. Wil je deelnemen mail dan naar equiday@clickercoach.nl 

De playshop ‘The Carrot Game’

Wat ik wel kan beloven is dat je anders gaat kijken naar het trainen van paarden.
Kun je er op Equiday niet bij zijn en wil je ook een keer de ‘Carrot Game’ spelen, geen probleem. Jij regelt 14 tot 20 mensen en we komen bij jou langs, of je zorgt dat wij gevraagd worden om de playshop ‘The Carrot Game’ op een paardenevenement bij jou in de buurt te verzorgen.