Ontvang jij onze waardevolle [Clicker Tips] al?

Je ontvangt tips, aanbiedingen en informatie. Klik hier voor meer informatie over ons privacybeleid.

Veel van onze reviews staan op onze Facebook pagina, maar sommige verhalen, reviews of testimonials zijn te mooi om ook niet op onze site te plaatsen.
Niet om op te scheppen, alhoewel we natuurlijk wel heel trots zijn op het werk wat we doen en dat de baasje van de paarden, onze klanten ons zo waarderen voor het werk wat wij mogen doen, maar meer nog om te delen met anderen. Zodat mensen beter en beter begrijpen wat clickertraining voor jouw paard kan doen. Leuk zo'n site maar wie kan beter vertellen wat we doen dan onze eigen klanten. Daarom een speciale pagina alleen voor onze klanten en hopelijk voor jou als toekomstige klant.

 

Testimonia n.a.v. het ‘Online Grondwerk 2.0’ programma.


Vanmorgen de gehele ochtend in de manege.
Clickertraining bij Murphy en de veulens.
Wat voel ik me zekerder nu ik hier mee bezig ben.
We begrijpen elkaar zoveel beter.
Hele mooie ochtend.
Murphy had snel door dat bij de aanraking van de hand een beloning kwam.
Tijdens het vrije werk telkens in de bak van de ene naar de andere kant lopen.
Hand uitsteken en telkens als hij kwam belonen tijdens een achteruit stap.
Hij bleef mooi wachten.
Allerlei balkjes neergelegd en hem erover heen laten lopen.
Hij reageerde zo goed op de klik en beloning. Telkens een meter voor mij stoppen en een aantal tellen wachten.
Magisch zo mooi in verbinding.
Ik voelde in mezelf in rust die ik niet eerder gevoeld heb tijdens een training.
Het paard was ook erg ontspannen.
Conrad, ik ben er erg blij mee en werk er ook mee tijdens de wandelingen met onze hond Ayla en bij de paarden.
Namasté

Wilma van der Wielen

Op aanraden van een medecursist van een paardencursus, ben ik bij Conrad van Pruijssen uit gekomen van ClickerCoach.nl om verder te komen met het trailer laden. Als de zon en de maan goed stonden, kon ik mijn paard thuis op wijzen de trailer in laten lopen en vertrekken. Met afleiding of op een andere locatie, kon ik alleen laden m.b.v. zacht tikken van de stick. Ik wilde graag dat ze in alle situaties en omstandigheden voor me uit de trailer op liep omdat ze graag mee op pad zou willen. Ondanks mijn zoektocht op internet, het lezen van boeken en het schrijven van trainingsplannen, bleef ik vragen houden en in mijn eentje rondjes draaien.

Het contact met Conrad via Skype, film en mail gaf me al een stuk helderheid, structuur en motivatie. Ondanks dat deelde ik mijn wens voor een live les. Sommige zaken bleek ik toch anders te interpreteren dan Conrad bedoelde en tijdens het oefenen schoot ik soms in onzekerheid of ergernis. Vandaar dat ik erg graag wilde zien hoe Conrad in deze situatie zou reageren. Conrad bleek gelukkig bereid om de afstand Utrecht Groningen te overbruggen.
Tijdens de les thuis beantwoorde Conrad mijn verzoek door even met mijn paard te oefenen. Ondanks dat dit in het begin vragen opriep en verwarring gaf, vielen bij mij in de loop van de lesdag de kwartjes voor wat hij bedoelde en waarom hij bepaalde keuzes maakte. Daarnaast was het ook verhelderend om bij de andere cursist mee te kijken. Maar boven alles was het prettig om direct mijn vragen te kunnen stellen en te ervaren hoe Conrad een oefensessie opzet. Dit was een van mijn doelen voor deze live les. Daarnaast wilde ik graag feedback over de momenten waarop mijn paard niet reageerde op mijn vraag of voor mijn vraag de trailer uit liep. Ik heb concrete aanwijzingen gekregen hoe ik daarop kan reageren. Praktisch naar mijn paard en mentaal voor mezelf vanwege inzicht in Conrad zijn visie. Ook was ik erg benieuwd hoe ver mijn paard en ik zouden komen onder begeleiding van Conrad. Dat was verder dan we tot nu toe zijn gekomen; in een ‘vreemde’ situatie vlot trailer laden, ondanks dat mijn paard afgeleid was en hoger in energie stond.

Kortom de les was verhelderend, inspirerend en motiverend, en heeft gebracht wat ik had gehoopt. Als clickerinstructeur voor honden wens ik al 10 jaar iemand te vinden die kennis en praktijkervaring heeft met clicken met paarden. Het is een verademing om met een gelijkgestemde van gedachten te kunnen wisselen en gedegen feeback te krijgen in het clicken met mijn paard. De bonus daarbij is Conrad zijn visie om te trainen zonder straf. Waarmee de cirkel rond is en ik het trainen van mijn paard eindelijk op een lijn kan trekken met het trainen van honden. Dat scheelt een stevig intern conflict.
Ik kan Conrad aanraden omdat hij veel ervaring heeft, zowel voor paard als mens kijkt wat nodig is en vlot reageert zodat je weer verder kan. Dat geeft inzicht, waardoor doelen gerealiseerd kunnen worden.

December 2015

Iris Tjalkes
Hondenschool Akili

Mijn 10 jarige merrie was altijd al moeilijk te laden op de trailer en nadat ze een veulentje heeft gekregen vorig jaar was ze helemaal niet meer van plan om op de trailer te stappen. Op zoek naar een paard vriendelijke trainingsmethode kwam ik op de site terecht van Wendy en Conrad. Ik had al wat gedaan met clickertraining maar het echte kwartje was nog niet goed bij mij en mijn paard gevallen. Na een intensief trainingsweekend samen met Conrad bij mij thuis en een uitgebreid werkplan waarmee ik zelf aan de slag moest gaan, gecombineerd met feedback van Conrad op de filmpjes die ik dagelijks daarna heb ingestuurd , ben ik nu na drie weken zover dat ik haar helemaal alleen zonder spanning en in vol vertrouwen kan laden op de trailer. We hebben nog een paar belangrijke stappen te gaan namelijk het rijden met de trailer en het laden op ander terrein maar ik heb er alle vertrouwen in dat ons dit ook gaat lukken. Kortom : ik ben heel tevreden , blij en inmiddels verslaafd aan de clickermethode en kan het aan iedereen die begaan is met het welzijn van zijn paard aanraden, het is leuk en bovendien versterkt het de band met je paard.
Oktober 2015

Jolanda Jager-Wildeboer

UItstekend. Inmiddels 1 week begeleid door Conrad. Wat ik goed vind in zijn begeleiding --> helder, concreet, betrokken, empathisch, effectief, zeer hulpvol, gedreven. Mijn grootste eye opener --> hoe ik toch nog "strafontwijkend" en confrontatie-ontwijkend mijn paarden train. Wat heb ik in 1 week geleerd --> beginnend begrip van de Conrad-Trainingsplannen. Een beginnend begrip hoe een trainingsplan en hoe clickeren als fenomeen in de praktijk kan worden uitgevoerd. Persoonlijk vind ik het moeilijk om theorie naar praktijk te vertalen. Conrad geeft me hierin uitstekende en effectieve gereedschappen.
Februari 2015

Sheila Coolen

Onze producten

Wil je meteen weten wat we hebben ga dan naar onze PRODUCTEN.

Wat zeggen klanten

Wij bepalen niet of we goed zijn, dat doen onze klanten.
Kijk hoe klanten ons waarderen bij onze REVIEWS.

Waar zie je ons nog meer online.

facebook_icon1   youtube_icon1