Ontvang jij onze waardevolle [Clicker Tips] al?

Je ontvangt tips, aanbiedingen en informatie. Klik hier voor meer informatie over ons privacybeleid.

Conrad
Conrad van Pruijssen bouwjaar 1971, vriend van Wendy Misran. Sinds meer dan 5 jaar ook vader van een prachtige dochter met de naam Noa.
Ik was de jongen die vroeger een hekel aan dieren had. Ik ben pas vrij laat aan paarden begonnen. In het begin van mijn “twenties” begonnen met trainen van paarden, in de tijd dat ik even geen opdracht als business consultant had.
Ik ben vrij goed in analyseren, structureren en reflecteren, zaken die mij in het begin erg hebben geholpen bij het trainen van paarden en het verbeteren van mezelf. De paarden waar ik mee trainde waren vooral afdankertjes, mishandelde en probleempaarden. Waar ik enorm veel van heb geleerd. Al snel ging in het dorp rondzingen dat er een paardenfluisteraar woonde ;-). Of ik ook niet even die, die en die kon helpen. In het begin waarschijnlijk, net zo als iedereen, voor niets. Maar na een aantal maanden kreeg ik zelf ook door dat ik iets kon wat vele anderen niet konden en begon ik er geld voor te vragen. In de begin tijd, kon ik problemen oplossen, ik begreep alleen niet wat ik deed en kon het ook niet overdragen aan andere.
Toen ben ik me gaan oriënteren en bij veel grote paarden- en dierentrainers geweest. Je moet dan aan nemen denken als Monty Roberts, Kelly Marks, Ian vanden Burgh, Emiel Voest, Pat Parelli en nog heel veel meer paardentrainers. Als je kijkt naar dierentrainers dan krijg je Ted Turner, Ken Ramirez, Karen Pryor, Morgan Spector en als meest inspirerende Bob Bailey en excuses voor iedereen die ik vergeet.

Wendy
Mijn naam is Wendy Misran, vriendin van Conrad van Pruijssen en moeder van Noa van Pruijssen. Mijn paarden passie startte al op jonge leeftijd op de manege. Hier leerde ik op de “traditionele” wijze met paarden omgaan. Altijd in mijn achterhoofd gedacht, het zou toch allemaal iets beter, sneller en vriendelijker moeten kunnen. Uiteindelijk kreeg ik op 20 jarige leeftijd de kans om iets anders (beters) met paarden te doen. Ik kwam in aanraking met Natural Horsemanship. Vanuit deze gedachte kreeg ik de kans om dit verder te ontplooien en opleidingen te volgen. Ook daarin vond ik af en toe nog veel weerstand in de dwingende wijze die ik vaak te zien kreeg. Ik begreep wel dat niet alles vrijblijvend hoefde te zijn, maar vond het ruw behandelen ook weer het ander uiterste. Van alle trainers hebben we het beste afgekeken en onze aanpak ontwikkeld en dat bleek al snel de meest vriendelijke wijze te zijn, maar alleen zonder de clicker en toen we die ontdekte kwamen we erachter dat we nog sneller paarden met “problemen” konden helpen en “beter” maken.
Rond die tijd begon ons “paardenfluister” bedrijf verder uit te breiden. Langzaam aan met meer en meer paarden. Mijn specialiteit lag vooral in het trailermak maken van paarden en ik was verantwoordelijk voor de cursussen van het opleidingsdeel “paardencursus.nl” en het (op)fokprogramma binnen het bedrijf.
Het verschil tussen mij en Conrad is, dat ik in het hele clickeren en het natuurlijk met paarden omgaan een echte dressuurruiter ben en in de sport meeloop. Ik kom veel op grote wedstrijden en hengstenkeuringen. Met mijn paard trainen we veel met de clicker aan de hand, hierin kent hij alles en kunnen we nieuwe zaken aanleren als we die verzinnen, om te zien of het een leuke oefening is. Ook zijn we met hem al een tijdje beetje bezig met het aanleren van oefeningen onder het zadel, met de clicker. Hij is lerende hierin en ik sleutel nog dagelijks hoe het simpelere en sneller kan, omdat de stappen heel klein zijn en wij als dressuurruiters gewend zijn de stappen onder het zadel heel groot te maken. Kleine verbeteringen hierin aanbrengen in wat hij al kent of hem nog iets makkelijker krijgen in het geen waar we met mijn dressuurinstructrice tegenaan lopen werkt super. Mijn ambitie is hierin om de dressuur wereld te laten zien dat je zaken veel gemakkelijker, sneller en vriendelijker zou kunnen uitleggen en aanleren. Dat het werken met beloningen veel effectiever is. Het is een periode die zeker gaat komen als we het volhouden en mensen het in praktijk kunnen zien.

Conrad en Wendy
We hebben jarenlang een africhtingsstal gehad, uiteindelijk op 300m van het bos, 2 woonhuizen, mensen in dienst, 10 hectare wei, roundpen, 20 x 60 binnenbak etc. Tijdens de hoogtijd dagen hadden we minimaal 20 paarden van klanten in training staan, meer dan 10 fokmerries en ik weet niet hoeveel veulens. Ons beste paard liep ZZLicht.
We zijn dus ooit begonnen met Natural Horsemanship vanuit de Monty Roberts stroming. We zijn gevraagd om zijn systeem exclusief in Nederland te voeren, we hebben bedankt en uiteindelijk de eer overgelaten aan iemand anders. 15 jaar geleden heb ik Inge Teblick leren kennen en zij riep al snel: "jullie clickeren zonder voer" . Het duurde even voordat we moesten toegeven dat het inderdaad clickeren was en dat we inderdaad voer als beloning gingen gebruiken. Sindsdien werken we nauw samen en trekken we het trainersgilde “I Train My Horses Brain”.
We hebben jaar in, jaar uit demo’s gegeven op alle grote paarden evenementen, tot 500 deelnemers. We stonden op Horse Event, Indoor Brabant, paard en koets, Jumping Amsterdam etc.
We zijn groot geworden in het trailermak en zadelmak maken van paarden. We zijn gestopt met tellen na 2500 en 500. Er waren nog tijden dat we binnen 45 minuten zadelmak maakte, maar dat is al heel lang geleden.
Tegenwoordig nemen we daar ruim de tijd voor en doen klanten het helemaal zelf. Onze klanten hoeven geen paarden- of rijervaring te hebben om succesvol te zijn. Dit heeft vooral te maken met ons trainingsplan, het best bewaarde geheim, wat heel veel andere willen hebben ;-). We werken er in onze trainingen aan dat we nooit in het aversieve venster van het paard terecht komen, waardoor het nooit gevaarlijk wordt. Op deze manier is het veilig, onder controle en bijna altijd succesvol.

Wendy noemt mij vaak de man van de “one-liners” en andere kennen mij als de persoon die problemen voorkomt, door te zorgen dat je geen problemen veroorzaakt. De beste manier van oplossen van problemen is nog steeds het voorkomen. En ja misschien maak ik dan te kleine stappen, ga ik in het begin langzamer, maar wel altijd in een stijgende lijn, omdat ik het paard, de klant en mezelf opzet voor succes.

Voor de mensen die het nog niet weten, ik heb ook nog een bedrijf “Happy Kids, Happy Parents” waar ik ouders train in het betekenisvol opvoeden van kinderen. Ik heb als titel van mijn klanten de geuzenaam: ouderfluisteraar gekregen en dat terwijl veel “Happy Kids” klanten niet eens weten dat ik paarden train.

Ik wil geen waardeoordeel vellen, misschien doe ik het toch, clickeren daar moet je als mens klaar voor zijn. Zeker op de wijze hoe wij het doen, zonder druk die tot aversie leidt, geen getik, zwepen, fysiek straffen, ik gebruik natuurlijk wel P- ;-). Ik denk dat clickeraars mensen met een hoger bewustzijn zijn, mensen die in staat zijn om naar zichzelf te kijken, te reflecteren en te excelleren. Doordat ze beter en beter in staat zijn om hun paard en zichzelf op te zetten voor succes omdat ze een steeds optimistischere en positieve levenshouding krijgen. Waarbij ik van mening ben dat als de hele wereld zou clickeren of betekenisvol opvoeden dan zouden we nul criminaliteit hebben en in vrede samenleven. Naïef? Laat mij daar elke dag mijn steentje aan bijdragen en dan zien we wel hoever we komen. Als we dat allemaal zouden doen dan gaat het natuurlijk wel een heel stuk sneller.

Onze missie:

In 2020 wordt elk paard op een ethische wijze getraind en ervaart hij zijn leven als een paradijs.

En nog veel belangrijker, voor ons is clickeren geen manier van trainen maar een manier van leven. Clickeren is voor ons een positieve manier van trainen en dus van leven.

Positieve levenshouding, omvat voor ons het volgende:
- optimistische levenshouding
- kijken naar wat er wel mogelijk is
- positief zelfbeeld
- (zelf)vertrouwen
- creativiteit
- verantwoordelijkheid nemen
- zelfredzaamheid
- positief taalgebruik
- onderzoeken
- handelen uit liefde
- stapje voor stapje
- jezelf opzetten voor succes
- focussen op wat goed gaat

Wat is clickertraining
Wil je meer weten over clickertraining bekijk dan het filmpje van Oscar.

Klik VERDER als je met ons in contact wil komen om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen en hoe wij jou het beste kunnen helpen.

Onze producten

Wil je meteen weten wat we hebben ga dan naar onze PRODUCTEN.

Wat zeggen klanten

Wij bepalen niet of we goed zijn, dat doen onze klanten.
Kijk hoe klanten ons waarderen bij onze REVIEWS.

Waar zie je ons nog meer online.

facebook_icon1   youtube_icon1