Afbeelding - Gaat jouw rijwerk hard genoeg vooruit - ClickerCoach

Gaat jouw rijwerk hard genoeg vooruit?

Print Friendly

Misschien herken je het wel, je bent bezig met dressuurmatig rijden of het nu gaat om wedstrijdgericht of recreatief en je gaat niet zo hard en snel vooruit als je zou willen. Terwijl je daarnaast ook nog eens beseft dat het voor de gezondheid van je paard van groot belang is om het zo goed als mogelijk te laten bewegen.
Je neemt regelmatig en misschien wel elke week les en toch gaat het niet zo snel als je zou willen, hoe komt dat dan?

Laat ik meteen met het antwoord beginnen, je denkt niet als een trainer.

Het heeft niets te maken met jouw instructrice, of met jou persoonlijk. Je denkt niet als een trainer na over zaken als: waar wil ik precies heen met mijn training, je stip op de horizon. Je hebt jezelf geen doelen gesteld, die er voor zorgen om dichter en dichter bij de stip te komen. Je hebt geen concreet idee laat staan plan hoe je aan de punten kunt werken die uit je laatste les zijn gekomen, een trainingsplan helpt. Je bent niet streng, kritisch of ambitieus genoeg voor jezelf en je paard om elke dag te streven naar beter, sneller of langer, je doet (nog) niet wat er gedaan moet worden.

Herkenbaar?

Met als resultaat dat je in het beste geval onderhoudt wat er is, tot de volgende les en helaas in de meeste gevallen dat het minder wordt tot aan de volgende les. Waardoor je plezier in het rijden afneemt en de frustraties over je paard en jezelf toenemen.
Weet dat je helemaal niet overdreven ambitieus of een wedstrijdruiter hoeft te zijn om het beter te willen voor je paard, om meer plezier te hebben in het rijden en meer vooruitgang te boeken.
Zodra jij meer als een trainer naar je paard, jezelf en je training gaat kijken zal je zien dat jouw 1 PK ineens wel heel hard vooruit gaat.

Doelen stellen.

Of je nu reactief of wedstrijdgericht dressuur rijdt het is handig om te weten waar je heen wil met je rijerij. Het is goed om regelmatig stil te staan bij waar je nu staat, waar je heen wil en of je nog steeds op koers zit. Het is erg waardevol om regelmatig te meten en dan te zien dat het goed gaat, waardoor je misschien nog wel meer motivatie krijgt om door te gaan ook als het soms nog niet zo gemakkelijk is. Leren gaat nu eenmaal met vallen en opstaan en dan hebben het niet over van je paard vallen. 😉

Plannen maken.

Zodra dat je weet waar je heen wil en waar je nu staat is het mogelijk om een plan te maken. Weet dat wij niet van de administratie zijn, wij willen graag dat een plan op een A4 of maximaal op een A3 past. Volgens mij was het de oprichter van Walt Disney die zei: “Alles wordt 2 keer gecreëerd, 1 keer in je hoofd en 1 keer in het echt”. En zo is het bij het trainen van paarden ook.
Door je hoofd leeg te maken (en te ontdoen van je roze bril) en toe te vertrouwen aan papier denk je veel beter na over je eigen paard, hoe je paard leert, waar je paard goed in is. Waardoor je beter op papier kunt zetten welke stappen en nodig zijn om te komen tot je eerst volgende (sub)doel.

Uitvoeren.

Nu je weet waar je heen wil en hoe je daar kunt komen, komt het aan op doen, doen en doen. Waarbij het belangrijk is dat je eerst gaat voor wat je krijgt en dan voor wat je wilt. Hierdoor voorkom je dat je het meteen perfect wilt hebben, iets wat gewoon niet gaat, zeker niet als jezelf ook nog lerende bent.
Denk er wel aan dat je streng bent, dat je als het drie keer op rij goed gaat, doorgaat naar de volgende stap. Waarbij het gaat om mooier, langer of sneller, verzaak je dit dan blijft je paard doen wat hij deed en krijg jij wat je kreeg. Weet dat het lijkt of je dan hetzelfde krijgt maar dat je in de praktijk dus langzaam minder en minder krijgt.

Wordt ook een supertrainer.

Weet dat wij je hier graag bij helpen. We hebben een online programma gemaakt wat van jou een (betere) trainer maakt. Omdat te zorgen dat het niet conflicteert met je huidige rijerij is het een programma dat gaat over grondwerk. Het mooie is dat een goede basis op de grond ook nog eens extra voordelen onder het zadel heeft. Natuurlijk kun je alles wat je oppikt op de grond meteen mee onder het zadel nemen. Het mooie is dat als het in het begin nog niet zo gemakkelijk gaat je rijwerk er niet onder leidt.
Je leert werken met het stellen van doelen en deze op te knippen in realistische stappen die je uitwerkt in efficiënte en slimme trainingsplannen. Om daarna samen met de maandelijkse webinars, ons video voorbeeldmateriaal en een forum te werken aan je eigen trainersskills.
Met als klap op de vuurpijl de superkrachtige en waardevolle mogelijkheid om elke week 2 video’s in te sturen, die wij dan van persoonlijke, op maat gemaakte feedback voorzien. Zodat het voelt alsof wij naast je staan. Vandaar onze slogan “Online 7 basics Grondwerk” programma is een online programma met een offline resultaat.

Schrijf je in voor het infowebinar om er achter te komen dat het programma ook iets voor jou is.